COLUMN

Liana Engibarjan

Liana Engibarjan is schipper en stuurman, houder van de CBOB Binnenvaart-ondernemers-
wisseltrofee 2018, binnenvaartvlogger en -blogger, én columnist van Maritiem Courant!

Dankbaar

Elke maand verschijnt er weer een nieuwe column van mij hier. Elke maand heb ik weer wat te vertellen over de binnenvaart. De meeste lezers weten dat ik al elf jaar in het vak zit; de een vindt dat kort en de ander lang.
Naast mijn bezigheden als schipper ben ik ook heel druk bezig in gesprek met bedrijven en beslissende partijen over de binnenvaart. Hier steek ik eigenlijk veel meer tijd in. De een noemt het promotie en de ander noemt het ‘filmpjes maken’. Ik noem het zelf verandering. Tijden veranderen namelijk, reclame in de krant en tv worden niet meer veel gelezen. Alles gaat tegenwoordig via internet.
Zelfs deze column kun je lezen op internet. Ik had een column klaar staan om op te sturen, maar ik heb hem niet verzonden. De reden hiervoor is namelijk dat ik op 26 november een heftig auto-ongeluk heb gehad en echt wel vijfduizend engeltjes op mijn schouder heb gehad. De hele dag ben ik op de weg, zonder na te denken wilde ik mijn doel alsmaar behalen. De binnenvaart helpen, in een goed daglicht zetten.
Het ongeluk heeft mij aan het denken gezet, ik mag dankbaar zijn dat ik in deze positie zit, dat ik mijn stem mag en kan laten horen. En bij dezen wil ik ook jullie vragen dat te doen, elk moment kan het laatste zijn. Dus, geniet, maar maak ook impact. Want ik geloof dat er nog veel dingen niet gezegd zijn over de binnenvaart en dat er nog veel dingen veranderd kunnen worden – in positieve zin! – voor deze mooie branche.