COLUMN

Liana Engibarjan

Liana Engibarjan is schipper en stuurman, houder van de CBOB Binnenvaart-ondernemers-
wisseltrofee 2018, binnenvaartvlogger en -blogger, én columnist van Maritiem Courant!

Verandering

Wat een gekke tijd. Inmiddels zijn velen gewend geraakt aan de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 en naast dat veel schepen stil liggen varen er ook heel veel door. Veel banen zijn veranderd, die worden vanuit huis ingevuld. Dat is in de binnenvaart niet het geval. Ik vond dit een mooie kans om de binnenvaart eens goed te promoten, want het is een sector die keihard nodig is. Ook in tijden van crisis.
Ik heb zo vaak de vraag gekregen of wij nog werk hebben, of we iets van de virus merken aan boord. Maar eigenlijk, als wij aan boord stappen vergeten wij het zelfs ergens totdat je het weer op het nieuws hoort.
Ja, je merkt het aan de maatregelen, maar daar zijn wij ondertussen aan gewend. Ergens ben ik daar wel blij om want toen dit allemaal in het nieuws kwam, was ik een van de mensen die keihard in paniek raakte. Nu kunnen wij van geluk spreken dat wij kunnen doorvaren en ons werk kunnen behouden zoals het was.
Dat is voor het vloggen alleen een beetje anders momenteel. De ene opdracht gaat door en de ander wacht het nog liever even af. Begrijpelijk, maar ook gelijk een tip aan alle ondernemers die dit nu lezen: iedereen is online dus doe wat met je marketing! Je wordt gezien.