De containerterminal in de voorhaven van Brussel wordt uitgebreid. De nieuwe terminal wordt zes hectare groot. De capaciteit van de terminal zal stijgen van de huidige 50 duizend TEU tot 120 duizend TEU.

Door de uitbreiding kunnen logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde op het terrein ook intensiever worden uitgerold, zoals douaneoperaties, stuffen en unstuffen en voorbereiding van orders. ,,Daardoor zal het aandeel van het containervervoer over de waterweg toenemen en kan het beter concurreren met het wegvervoer’’, zegt Anthony Baert, ondervoorzitter van de Haven van Brussel. ,,Met de ontwikkeling van logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde werken we ook mee aan de werkgelegenheid in Brussel en de economische ontwikkeling van het Gewest.’’
De uitbreiding van de containerterminal houdt een investering van 6,8 miljoen euro in door de Haven van Brussel. De ligging van de terminal in de voorhaven, langs een ruim bevaarbaar kanaal dat Brussel met Antwerpen verbindt, maakt duurzaam containervervoer mogelijk over het water. In 2020 passeerden 42.452 containers de terminal. Dit betekent dat het Brussels gewest 42 duizend vrachtwagens uit het gewest heeft kunnen houden.