COLUMN

Raymon Berkhout

Raymon Berkhout is in meerdere functies al ruim elf jaar werkzaam in de binnenvaart. Hij is thuis in techniek, bemanning, veiligheid, operaties en management van schip en vloot. Hij is het lang niet altijd eens met hoe zaken geregeld zijn of gebeuren in de binnenvaart en is met die kritische blik sinds april 2018 de trotse columnist in de Martitiem Courant

Noodzaak

Tijdens het schrijven van deze column zitten we met z’n allen in de eerste corona-hectiek. Hopelijk is de eerste schok achter de rug als de april-versie van deze krant weer in de stuurhutten.
Tijdens zo’n crisis merk je dat goede informatie absolute noodzaak is. In dit tijdperk hebben we ontzettend veel toegang tot informatie, wellicht voor velen té veel. Ik zit in meerdere communicatiegroepen op social media en zie enorm veel warrige berichten voorbijkomen. Ik zie BLN enorm zijn best doen om alle informatie te bundelen, maar helaas is hier ook niet alles op te vinden.
Zo wordt eens te meer duidelijk hoe essentieel een professionele branchevereniging is. Eén organisatie, geleid door professionals met hun roots in de binnenvaart. Die naar buiten toe de binnenvaart kunnen promoten en zich hier 100 procent voor inzetten. Én die daarvoor worden betaald. Dit kost inderdaad geld, maar dat betaalt zich altijd uit. Laten we stoppen met allerlei groepen en verenigingen in stand te houden, omdat Jantje Pietje niet zo aardig vindt of andersom. Krachten bundelen, zodat de middelen nuttig besteed worden en wij een waardevolle afvaardiging op pad kunnen sturen om voor ons allemaal te knokken.
De wens bestaat om Koninklijke BLN Schuttevaer en CBRB tot één organisatie te laten komen. Velen zien dit om wat voor reden dan ook niet zitten. Tegen hen wil ik zeggen: open uw ogen! U ziet dat het keihard nodig is. Hopelijk staat daarbij ook de deur voor ASV open. Eenheid is zó belangrijk, ik blijf mij daar in ieder geval hard voor maken!