Door: Ellen Lengkeek

Een week nadat de zoekacties waren gestaakt, is zondag 8 mei het lichaam gevonden van matroos en stuurman Wilco de Groot op de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg. Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt.

Wilco de Groot raakte vermist op 14 april toen het schip waarop hij werkte, de Mar-Grethe, kapseisde door vermoedelijk een hekgolf van een zeeschip waardoor de lading van het binnenvaartschip is gaan schuiven. Het ongeluk gebeurde in enkele seconden. Wilco bevond zich op dat moment in de huiskamer.

Na een intense zoekactie die zeventien dagen duurde besloot het dregteam van SOAD Urk in overleg met de familie het zoeken op de Nieuwe Waterweg en zeemonding te stoppen. Volgens de website Urkerland is het lichaam 200 meter gevonden op de plek van het noodlottige ongeval.
Burgemeester Cees van de Bos van Urk leefde intens mee met de familie en stuurde diverse Tweets: ‘In onze gedachten en gebeden zijn wij bij de familie van het vermiste bemanningslid’, schreef hij en ‘Het verdriet blijft maar we zijn dankbaar dat het lichaam van het omgekomen bemanningslid van de Mar-Grethe gevonden is. In gedachten blijven we bij zijn ouders en familie.’