COLUMN

Mede-eigenaar Tinnemans
Floating Solutions Maasbrach

Improvisatie

Nu basismaterialen zoals staal, aluminium en hout steeds moeilijker te verkrijgen zijn en inkoopprijzen de pan uit rijzen, is het heel moeilijk om op de oude voet te blijven offreren en te bouwen. Voor het eerst in onze loopbaan moeten we soms nee verkopen of leveren onder voorbehoud van prijswijzigingen en leveringen van materialen. Hoe bizar is dat? We zijn zo gewend om op onze wenken bediend te worden dat het even omdenken is. Pas op de plaats dus. Ondertussen is er een enorme vraag naar alles wat maar drijft en voor een mooie zomer op het water kan zorgen. Op zich niet verkeerd natuurlijk, maar op het moment dat er iemand in de schakel tussenuit valt of een onderdeel niet geleverd kan worden, staat de hele planning op losse schroeven. Het is dus even doorbijten nog… De trein maakt snelheid, maar de spoorrails zijn nog niet af, zo voelt het althans.
Gelukkig zijn we niet de enige die met deze problematiek te maken hebben en hebben de meeste van onze relaties begrip voor de situatie. Echter, wanneer er contracten lopen dan moeten we improviseren en proberen we de klant met wat kunst en vliegwerk op weg te helpen. Zo hebben we, als service, al twee keer een leenbootje met SI-keur gebouwd voor als klanten hun eigen aluminium bijboot willen laten onderhouden, upgraden of een nieuwe willen bestellen.

Echter, Leentje (zo heet het bootje) haalt de eindstreep telkens niet en wordt halverwege de productie al verkocht. Leentje, een Tinn-Silver 390, is een zeer gewild bootje en zal waarschijnlijk nog enkele malen worden verkocht voordat het gebruikt wordt waar het voor bedoeld is, als leenboot. Desalniettemin mogen we niet klagen, het werk loopt goed door, onze in aanbouw zijnde duwboot is verkocht en er is eindelijk zicht op een welverdiende vakantie zonder al te veel beperkingen. We zijn er klaar voor.