COLUMN

Debbie Tinnemans

Mede-eigenaar Tinnemans
Floating Solutions Maasbracht

Zachte G

Wandelend in de zon, genietend van de mooie herfstkleuren, struin ik met paard en hond door een nabijgelegen bos. Het is alweer vijfentwintig jaar geleden dat ik vol goede moed naar Limburg verhuisde en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het Bourgondische stukje in het zuiden van Nederland waar de gastvrijheid hoog in het vaandel staat en men op straat elkaar nog gedag zegt. Gemoedelijk met een zachte G die ik me ondertussen wel eigen heb gemaakt. Op nog geen tien kilometer van buurlanden België en Duitsland is het goed toeven.
Het dorp Maasbracht met veel inwoners die gerelateerd zijn aan de scheepvaart doet er alles aan om dat stukje scheepshistorie levend te houden. Trots zijn we, dat onze vaste klanten/relaties trouw terugkomen om hun reparaties bij ons uit te voeren. Naast de reguliere reparaties zijn we momenteel vol aan de bak met de afbouw van onze nieuwbouw duwboot die aan het eind van het jaar richting Zeeland zal vertrekken. Met man en macht wordt er hard gewerkt om dit project tot een goed eind te brengen. Naast staal en RVS wordt ook gretig gebruikt gemaakt van onze ervaren timmermannen die het kale casco omtoveren tot een mooie en degelijke woonruimte.
Naast deze projecten, merken we dat de overheden staan te popelen om onze Tinn-Silver bouwwerf te mogen bezoeken, nu de corona langzaam wegebt. Na een rondleiding en een kopje koffie wordt er uitgebreid overleg gepleegd over de wensen van de toekomstige eigenaren van de Tinn-Silver Rescue boten. De ervaring die we in de loop van de jaren hebben opgebouwd komt dan extra goed van pas.
Het kan heel goed zijn, dat binnen nu en enkele maanden weer diverse aluminium boten zichtbaar aanwezig zijn in de omringende landen. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op scheepvaart, interieurbouw en techniek, zullen we de komende tijd ook diverse professionele beurzen gaan bezoeken, zodat onze kennis up-to-date blijft. We hebben er veel zin in!