Het bijhouden van wet- en regelgeving is niet altijd even eenvoudig: dat zal veel ondernemers bekend in de oren klinken. Het ontbreekt vaak aan tijd, zin en kennis om er zelf in te duiken.

Toch is het belangrijk om alles op dit gebied goed op orde te hebben. Quist Maritime Services neemt deze last graag uit handen. Het bouwen, inrichten en onderhouden van QHSE-systemen behoort tot de specialiteit van het huis. Ger Quist bedient daarbij de natte sector, terwijl Michel Hoencamp zich richt op de landkant van de maritieme branche.

De letters QHSE staan voor quality, health, safety & environment. In feite zorgt het voor kwaliteitswaarborging binnen organisaties. Of het nu gaat om ISO 9001, 14001, 45001, ISM-code, MLC, VCA, RIE of iets anders: Wij zijn altijd in staat om compleet te ontzorgen. Hoe dit in zijn werk gaat? “Allereerst brengen wij de behoeftes van een organisatie in kaart. Te denken valt aan procedures, werkafspraken, kwaliteitsdoelen voor het komende jaar en wenselijke verbeteringen,” legt Hoencamp uit. Vervolgens zorgt Quist Maritime Services voor het opzetten van een modern management systeem, passend bij de wensen en eisen van deze tijd. Quist: “Transparantie en gebruiksgemak staan daarbij voorop”.

Hoencamp: “Het mooie aan QHSE is dat het gaat om wereldwijd geaccepteerde certificaten. Ook in bijvoorbeeld China of Saoedi-Arabië kennen ze het begrip en de waarde ervan. Bedrijven die zo’n certificaat op hun website of briefpapier hebben staan, behalen daarmee ook commercieel voordeel. Best logisch, want je laat hiermee aan de buitenwereld zien dat je professioneel werkt en continu werkt aan het verbeteren van de kwaliteit.”
Juist ook voor kleine en middelgrote bedrijven kan QMS veel betekenen. “Zie ons als de rijinstructeur. Wij bereiden bedrijven voor op het slagen bij de examinator” noemt Hoencamp als metafoor met het behalen van een rijbewijs. “Zelf geven wij geen certificaten af maar we onderhouden wel goede contacten met de verschillende klassenbureaus en keuringsinstanties. Wij brengen de basis graag op orde, op een laagdrempelige manier. Om nog even een auto-vergelijking te maken: We zetten echt geen Mercedes neer als een Volkswagen ook voldoet. Maatwerk en ontzorgen: dat is onze kracht.”

Voor informatie:www.quistmaritime.com