Het festival Pukkelpop en De Vlaamse Waterweg nv werkten dit jaar voor een zesde keer logistiek samen. Na backstagemateriaal in 2015, containers in 2016 en 2018, het hoofdpodium in 2017 en decoratieve containers in 2019 kwamen ook voor deze editie containers over de waterweg naar de festivalweide.
Matthias Vanheerentals

Dit jaar werden opnieuw decoratieve containers per schip aangevoerd, een slimme en duurzame vervoerskeuze. De containers zijn in Antwerpen via kaai 524 van Euroports op het binnenschip geladen, waarna het schip richting Haven Genk vertrok met achtentwintig containers aan boord. Na de lossing op de kade van Haven Genk, kunnen de containers snel en efficiënt over een korte afstand naar de festivalweide in Kiewit vervoerd worden.
Door het materiaal voor de opbouw via containers via de waterwegen te laten vervoeren worden vijftien vrachtwagens van de weg gehouden. Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2030 het aandeel van de binnenvaart in het goederenvervoer minimaal op 20 procent te brengen. ,,Dat doen we onder andere door te investeren in onze waterwegen maar ook samen met bedrijven te investeren in de aanleg van kaaimuren’’, zegt minister Peeters. ,,Hiermee willen ondernemers ertoe aan te zetten om meer gebruik te maken van de binnenvaart. De samenwerking met Pukkelpop is er vooral op gericht om bedrijven bewust te maken van de voordelen en mogelijkheden van de waterwegen. Die mogelijkheden zien, is de eerste stap.