Holland Marine Parts BV uit Dordrecht is vanuit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden gesteund in zijn een onderzoek naar de haalbaarheid van een micro manoeuvreersysteem voor kleine pleziervaartuigen.

Voor het manoeuvreren van schepen en boten wordt traditioneel gebruik gemaakt van boegschroeven. Als alternatief ontwikkelde Holland Marine Parts de Jet Thruster die op waterdruk en stuwkracht werkt. Door water aan te zuigen en te verplaatsen via een krachtige centrifugaalpomp kan de boot gemakkelijk worden bestuurd bij het aanmeren en afmeren. Bovendien is hij stil, brandstofbesparend en makkelijk in te bouwen. Met een compacter formaat kan deze ook gebruikt worden op kleine plezierboten, zoals speedboten en boten met zeer weinig diepgang. ,,Hiermee kunnen we verder groeien en een nieuwe, grote markt bedienen, wat ook weer mogelijkheden biedt voor andere bedrijven in de Drechtsteden’’, zegt Henry Kroeze, CEO Holland Marine Parts.
Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden biedt cofinanciering, ontsluit relevante netwerken en biedt faciliteiten aan. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie kunnen een beroep doen op dit fonds. Voor meer informatie kijk op: www.mkbkatalysatorfondsdrechtsteden.nl