Gebhard Electro heeft van Neptune Marine / C-Systems het contract gegund gekregen voor het leveren van de elektrische installatie van de Spreader Pontoon.

Bron: Netherlands Maritime Technology

Gebhard Electro zal de elektrische installatie voor de Spreader Ponton ontwerpen, leveren, installeren en integreren. Er zal meer dan 15 meter aan elektrische panelen worden gebouwd voor het project dat bestaat uit een verdeelinrichting en een multi-drive systeem voor alle lieren. Gebhard is verantwoordelijk voor de volledige integratie en de scope omvat ook een automatiseringssysteem van Marpower om alle systemen te integreren. Installatie ter plaatse duurt meer dan 6 maanden. De Spreader Pontoon is 82 meter lang en 34 meter breed.

Na de verwachte oplevering in Q2 2023 zal het schip worden ingezet voor de realisatie van de Fehrmanbelt Fixed Link, een 18km lange tunnel tussen Duitsland en Denemarken. Het wordt de langste afgezonken tunnel ter wereld en de langste tunnel voor zowel weg- als treinverkeer. De hoofdfunctie van de Spreader Pontoon wordt het terug opvullen van de tunnelelementen met zand.