Van het vervangen van onderdelen tot een complete revisie: Draaijer Turbo Service is van alle markten thuis.

Een nieuw pand op bedrijventerrein Dordtse Kil, een nog altijd groeiende orderportefeuille in de scheepvaart: Draaijer Turbo Service heeft veel te vertellen. De medewerkers zijn eind deze maand dan ook present op de vakbeurs Shipping Technics Logistics.

Claudia Langendoen

Verwacht bij de stand van Draaijer Turbo Service geen standaardverhaal. Het gaat over vakmanschap, efficiency en het voorkomen van onnodig tijdverlies. Iets wat vanuit het nieuwe pand straks allemaal nog beter kan worden georganiseerd. Daar brengt het bedrijf namelijk alle activiteiten onder en wordt de bedrijfsruimte opnieuw en dus volledig naar wens ingericht.
Dat is een uitkomst voor de specialist in onderhoud en reparatie van turbochargers. ,,Want wij weten dat onze klanten de best mogelijke service verwachten. Een schipper wil immers niet onnodig lang stilliggen’’, verwoordt Emiel van der Meer van Draaijer Turbo Service. Dat staat wereldwijd vanuit meerdere vestigingen 24 uur per dag, zeven dagen in de week paraat voor de klant. Daarbij wordt gewerkt met de modernste machines vanuit state-of-the-art servicestations. En kan worden geput uit een veelzijdig assortiment, bestaande uit zowel nieuwe als gereviseerde onderdelen voor turbochargers.
Van het vervangen van onderdelen tot een complete revisie: Draaijer Turbo Service is van alle markten thuis. De klant kan terecht voor reparatie van rotorbladen en as-einden, maar bijvoorbeeld ook voor dynamische balancering. Dit ongeacht het type en merk turbocharger.

Draaijer Turbo Service is een onafhankelijke supplier. De hoogopgeleide monteurs worden voortdurend bijgeschoold, zodat hun kennis van turbochargers altijd up to date is. Het uitgangspunt is problemen zoveel mogelijk op locatie bij de klant op te lossen.

Nieuw talent wordt daarbij gekoppeld aan ervaren medewerkers, van wie velen vaak al tientallen jaren werkzaam zijn in de branche. Een groot aantal medewerkers is ook al sinds de oprichting in 2010 bij het Dordtse bedrijf betrokken. Zodoende wordt alle opgedane ervaring binnen het bedrijf doorgegeven. Dat resulteert in een dynamische werkvloer met toegewijde specialisten aan wie – de medewerkers van Draaijer Turbo Service kunnen het niet vaak genoeg benadrukken – een negen tot vijf mentaliteit niet besteed is. ,,Onze slogan is niet voor niets: turbo-expertise around the clock, around the world’’, besluit Emiel van der Meer.
Genoeg te vertellen dus op de Nederlands-Duitse vakbeurs Shipping Technics Logistics. Die vindt dinsdag 29 en woensdag 30 september plaats in het beurs- en evenementencentrum Messe Kalkar, net over de Duitse grens.