De regio Drechtsteden zet een grote stap in duurzaam vervoer met de nieuwe elektrische waterbussen. De eerste vaart al in Rijnmond, de rest volgt binnenkort. De nieuwe vloot bestaat uit negen waterbussen. Drie zijn volledig elektrisch en gaan in de Drechtsteden varen. De andere schepen zijn hybride. De hybride schepen hebben een combinatie van elektrische en traditionele aandrijving en worden ingezet voor de langere afstanden tussen Dordrecht en Rotterdam en naar Sliedrecht. Voor het opladen is een groot laadstation bij Papendrecht geïnstalleerd.

Bron: Smart Delta Drechtsteden.

COMFORTABEL EN GROENER REIZEN
De nieuwe waterbussen zijn ruimer en comfortabeler, hebben oplaadpunten en meer plek voor fietsers. Ook zijn er plekken gecreëerd voor reizigers die onderweg willen werken op hun laptop.

Met de overstap naar elektrische aandrijving verminderen de waterbussen de uitstoot van schadelijke gassen. Een mooi voorbeeld van duurzame mobiliteit én een grote vooruitgang in de energietransitie van de regio Drechtsteden!

De Waterbus is ideaal voor forensen, dagjesmensen en gezinnen. Meer weten over de nieuwe waterbussen van Aqualiner? Kijk op www.waterbus.nl.