Netherlands Maritime Technology (NMT) is verheugd te kunnen melden dat zij per 1 augustus 2021 een ruillidmaatschap is aangegaan met de Federatie Aandrijven en Automatiseren, FEDA. Roel de Graaf, directeur van NMT geeft aan: “Veel van onze leden zijn aangesloten bij de FEDA. Het is goed om de verbinding te zoeken en te laten zien dat we als branchevertegenwoordigers op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen bij elkaars vereniging en elkaar indien nodig kunnen ondersteunen.”

Andre Braakman, branchemanager van FEDA: “Nederland is een land met veel hoogwaardige technologiebedrijven. In een tijd van digitalisering, verduurzaming en robotisering is het belangrijk om samen te werken aan innovatie en het verstevigen van onze concurrentiepositie als branches gezamenlijk. Denk bijvoorbeeld aan een sterke reductie van personeelstekorten door verdergaande automatisering van productieprocessen in de maritieme sector of aan het samenwerken op de ontwikkeling van alternatieve hybride aandrijftechnieken.”

Het ruillidmaatschap heeft als doel de gemeenschappelijke belangen van beide partijen te bevorderen. Daarnaast profiteren beide partijen van elkaars ledenvoordelen, met uitzondering van FEDA’s Business Intelligence Portal die heel specifiek voor FEDA-leden is ingericht. Bovendien verschaft het naar de buitenwereld ook helderheid en transparantie over de samenwerking tussen de beide brancheorganisaties.