Uit handen van René Peters (Energy Reinvented Community) en Sander Vergroesen (IRO) ontving Sjoerd Veldkamp van Stichting Duik de Noordzee Schoon een cheque van 3.000 euro. Hiermee maken beide organisaties de Engelse vertaling mogelijk van het avonturenboek IN DE DIEPTE van de Stichting. 

Tijdens het programma van het Energy Reinvented Community event op 8 oktober in het NBC in Nieuwegein, stonden sprekers en deelnemers stil bij het belangrijke werk van de Stichting.
“De vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon zijn een grote bron van inspiratie voor de besturen van Energy Reinvented Community en IRO”, zei Sander Vergroesen, directeur van IRO, de belangenorganisatie van de toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie.

Energy Reinvented Community en IRO financierden samen de vertaling in het Engels van het avonturenboek IN DE DIEPTE. In het boek onthullen prachtige beelden en indrukwekkende verhalen veertien duikexpedities van de Stichting. Volledig gefinancierd uit eigen bijdragen en donaties, wijden expeditieleden zich aan het beschermen van de unieke riffen met hun flora en fauna op de bodem van de Noordzee. Jaarlijks organiseren ze één of meer expedities naar speciale gebieden van de Noordzee met als doel de kennis van de Noordzee te vergroten, en om de op scheepswrakken ontstane riffen te beschermen tegen vernieling en afval.

“Om de Stichting te steunen in het bereiken van een internationaal publiek hebben we onze krachten gebundeld om de vertaling in het Engels van het avonturenboek IN DE DIEPTE van de Stichting te financieren”, legde René Peters uit. Met de verkoop van het Engelstalige boek (€ 25,00) kan de Stichting één of meerdere duikdagen financieren tijdens hun volgende expedities.

Buiten de mooie beelden maakt het boek ook het belangrijke werk van de vrijwilligers duidelijk. Onlangs nog zijn dertien wrakken ten noorden van Ameland en Schiermonnikoog door een ervaren duikteam van 30 vrijwilligers ontdaan van verloren lading en netten. Deze waren grotendeels afkomstig van vrachtschip MSC Zoe, dat in de nacht van 1 op 2 januari 2019  342 zeecontainers verloor in de Noordzee boven de Waddeneilanden.
Namens de Stichting Duik de Noordzee Schoon zei Sjoerd Veldkamp: “Een heel mooi gebaar om ons verhaal middels een boek de grens over de krijgen. Deze wens hadden wij al lange tijd.”