Foto: Pinterest

Ingrediënten:
• 8 Eieren
• Blik Tonijn (uitgelekt)
• Kappertjes
• Mayonaise
• Tortilla Chips
• Zout
• Azijn

Stap 1
• Leg de eieren in een pan. Vul met koud water tot een vingerkootje boven de eieren en voeg zout en azijn toe om te voorkomen dat de eieren barsten en lekken tijdens het koken.
• Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten koken met de deksel erop.
• Koel de eieren onmiddellijk na het koken in een bad met ijs en koud water. Min. 10 minuten.
• Tijdens het afkoelen tik je met een lepel op elk ei om een klein barstje te maken. Zo kun je de eieren gemakkelijk pellen.

Stap 2
• Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
• Verwijder de eidooiers en doe ze in een blenderbeker.

Stap 3
• Voeg de vooraf uitgelekte tonijn, kappertjes en mayo toe aan de eidooiers.
• Mix met een mixer tot een gladde massa. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
• Voeg zo nodig wat meer mayonaise toe. De consistentie moet dik genoeg zijn om de vulling in te spuiten.

Stap 4
• Doe de vulling in de spuitzak. Met decoratietip of het puntje afsnijden.
• Spuit een royale hoeveelheid vulling in de eihelften. Versier voor het opdienen met tortillachips.