Royal IHC heeft een IHC Beaver® 65 DDSP verkocht aan Oretol Nigeria Ltd met als onderdeel van de order een DMC 1450 werkboot, een booster station en drijvende leidingen. De cutterzuiger (CSD) en het aanvullende equipment zal binnen vier maanden worden geleverd en ingezet worden op verschillende zandwinnings- en landaanwinningsprojecten voor de ontwikkeling van onroerend goed in de Lagos-lagune. De IHC Beaver® zal gebouwd worden op de werf van IHC in Kinderdijk, Nederland.

Oretol Nigeria heeft ruime ervaring op het gebied van baggeren en is voornemens om hun vloot verder te professionaliseren door samen te werken met IHC. De krachtige IHC Beaver® 65 DDSP is de grootste van IHC’s standaardserie CSD’s en biedt het hoogste productievolume tegen de laatste kosten. Met een aangepaste baggerdiepte van 25 meter en de mogelijkheid om over grote afstanden te pompen, wordt het schip een krachtige aanvulling op de
baggervloot van Oretol. In combinatie met het boosterstation zorgt het ervoor dat Oretol efficiënt kan werken aan landaanwinningprojecten ten behoeve van hun vastgoedactiviteiten.

De IHC Beaver® series van gestandaardiseerde demonteerbare CSD’s is al meer dan 50 jaar succesvol gebleken. Een van de voordelen van het type schip is dat het kan worden aangepast met standaard of op maat gemaakte opties om aan individuele eisen te voldoen.
“We zijn enorm trots op het feit dat we dit contract hebben kunnen sluiten met Oretol in deze uitdagende tijden,” zegt IHC Sales Manger, Bas Kockmann. “Oretol is een nieuwe klant voor ons en we waarderen het wederzijdse respect tussen onze bedrijven en het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten enorm. We kijken er naar uit, naar waar we hopen op een langdurige samenwerking met Oretol op te bouwen door samen aan dit project en in de toekomst te werken.”

“ORETOL heeft IHC gekozen op basis van innovatievermogen en integriteit, zegt Oretols Executive Chairman Adewale Oladapo. We zijn erg blij met het teamgevoel dat we krijgen van de samenwerking met IHC en kijken uit naar het eindresultaat.”