Het organisatieteam voor Maritime Industry 2020: Daisy Busker, Bianca van Grinsven en Malou Weststrate (van links naar rechts).

Maritime Industry, de vakbeurs voor de maritieme sector, vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 mei. In drie dagen tijd verzamelen ruim 450 exposanten en tienduizend vakprofessionals zich in de Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens de zestiende editie van de beurs staat de transformatie in de binnenvaart centraal. Voor dit thema is gekozen, omdat de binnenvaart aan de vooravond van nieuwe wetgevingen en milieueisen staat en het roer dus letterlijk omgaat.
Ook in de Evenementhal zelf is het roer omgegaan. Zo is de eerste verdieping compleet verbouwd en is er een volwaardige beursvloer bijgekomen. Deze is voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van licht en geluid. Na de verbouwing is gebleken dat Next Level voor bestaande en nieuwe exposanten een stuk aantrekkelijker is geworden.

Toekomst
Er is al een aantal toonaangevende exposanten te vinden op Next Level: Valvoline, Sendo Shipping, Vuicon engineering, Maritieme Academie Harlingen, Pooltrading BV, Advance Europe, Wittig en Smash Smart Shipping (Rijkswaterstaat), om er maar een paar te noemen.
Om alles op het gebied van de toekomst van de binnenvaart goed te kunnen laten zien is op de bovenverdieping het Paviljoen van de Toekomst ingericht. Daar wordt alles gepresenteerd wat te maken heeft met verduurzaming en veiligheid. Bij SMASH kunnen bezoekers bijvoorbeeld alles leren over smart shipping. Sendo Shipping is een andere toonaangevende en innoverende exposant; de bedenker van het Schip van het Jaar 2019. De Maritieme Academie Harlingen laat nieuwe technieken zien, zoals de solarboot.
Daarnaast speelt de beursorganisatie in op de actualiteiten van de branche met onder andere een kennistheater waarin digitalisering, nieuwe emissie-eisen en de modal shift naar de binnenvaart worden behandeld.
Next Level is voor bezoekers eenvoudig te bereiken. Zo zijn de welbekende vaste trappen en roltrappen nog steeds van kracht, maar is er centraal in de hal op de begane grond ook een roltrap bijgekomen.

Smart badge
Een andere noviteit voor zowel de standhouder als de bezoekers van Maritime Industry is de zogenoemde smart badge die iedereen krijgt. Deze badge maakt het contact tussen de standhouder en de bezoeker eenvoudiger. Door de badge op een stand te laten scannen, krijgt de bezoeker alle informatie van de standhouder via e-mail toegestuurd. Het uitwisselen van visitekaartjes is dus niet langer nodig. De informatie die de bezoeker gemaild krijgt heeft de standhouder ingevuld op zijn eigen bedrijfspagina op de website van Maritime Industry.

De beursvloer van de zestiende editie van Maritime Industry was eind februari voor 95 procent volgeboekt. De beurs, het meest complete platform voor de maritieme industrie, is op 12, 13 en 14 mei te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.