Patrizier Beteiligungs AG deed een reservering voor bijna 12 hectare op het nieuwe terrein. (Fotostudio Wierd)

Het multimodale binnendijkse bedrijventerrein Flevokust Haven is in november geopend. Binnen het samenwerkingsproject Flevokust Haven ontwikkelt de provincie Flevoland het buitendijkse deel van de haven en de kade. De gemeente Lelystad neemt het binnendijkse deel voor haar rekening.

De haven is inmiddels een jaar in bedrijf, nu kan er ook gebouwd worden op het binnendijkse bedrijventerrein. De gemeente ontwikkelt in deze fase 43 hectare bedrijventerrein en maakt in fases de grond bouwrijp. De haven is compleet en volledig operationeel, zowel buitendijks als binnendijks.
De eerste bedrijven hebben zich gemeld voor het binnendijkse terrein. Somerset Capital Partners heeft eerder getekend voor ruim 10 hectare voor de bouw van een datacenter. Tijdens de opening werd door Patrizier Beteiligungs AG de handtekening gezet voor een reservering van bijna 12 hectare havengebonden logistieke bedrijven.
Gedeputeerde Jan Nico Appelman zei bij 
de opening: ,,Provincie Flevoland is trots op de ontwikkeling van beide havens. 
We richten onze blik op het water. 
We versterken hiermee onze regionale economie en vestigingsklimaat, midden in Nederland en in het hart van het IJsselmeer.’’