Door een nieuwe containerlijndienst van Samskip is de TMA Logistics terminal in de haven van Amsterdam verbonden met de Ierse haven van Dublin.

De uitbreiding van het Samskip netwerk is de meest recente van een reeks nieuwe verbindingen via Amsterdam, waaronder een directe railservice tussen Amsterdam en Duisburg en de toevoeging van de Schotse haven van Grangemouth aan de verbindingen met het Verenigd Koninkrijk in 2020.
De lijndienst wordt gelanceerd in een periode waarin directe verbindingen tussen Ierland en de EU-markten van vitaal belang zijn, omdat via het VK vervoerde vracht met uitdagingen te maken kan krijgen.
Michael van Toledo, algemeen directeur TMA Amsterdam, juicht de nieuwste ontwikkeling ook toe. ,,Deze nieuwe dienst onderstreept onze ambities om te groeien als een hub voor short sea container business in Amsterdam. Het is de volgende stap in onze relatie met Samskip; gericht op de grotere, post-Brexit, vraag naar directe containerlijndiensten tussen Ierland en het noordelijk continent.’’