Een drama in Lochem bij het Twentekanaal. Een boog van een brug in aanbouw is door vermoedelijk een geknapte kabel naar beneden gestort waarbij er twee mensen om het leven zijn gekomen. Twee andere werknemers raakten gewond.

Ellen Lengkeek

Het tragische ongeluk gebeurde woensdagochtend. Een boog van de nieuwe brug, die door bouwbedrijf BAM zou worden geplaatst over het Twentekanaal bij Lochem, viel tijdens het hijsen uit de kabels, ging daardoor gevaarlijk heen en weer en stortte naar beneden. Zeker vier mensen die daaronder en op het brugdeel aan het werk waren, zijn door het brugdeel getroffen. Twee daarvan zijn inmiddels overleden. Mensen raakten bekneld, aldus de Veiligheidsregio. Twee traumahelikopters zijn geland op de bouwplaats waar ook politie en ambulances naar toe zijn gehaast evenals de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Het ongeval werd gefilmd door nieuwskrant De Stentor. Een verslaggeefster hoorde een flinke knal, zag het brugdeel naar beneden komen en bouwvakkers vallen. Bij de bouwwerkzaamheden was een uitkijkpost gemaakt waar mensen konden kijken naar het werk. De brug werd op de kade in elkaar gezet.