Jarenlang dienstgedaan als politievaartuig: RPA7. Nu omgevlagd naar de divisie Havemeester. Zo blijven ze wel te zien in de Rotterdamse haven. @Jan K.A. Janse, districtchef, Zeehaven Nationale Politie.
(foto RPA7)

——–


Opgepast… Plofsluis?
Op deze prachtige luchtfoto zie je de unieke Plofsluis bij Nieuwegein. Dit bijzondere Rijksmonument, voltooid in 1942 en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, heet natuurlijk niet voor niets plofsluis. Weet jij waarom de sluis deze naam draagt?
Het antwoord is te vinden via rijkswaterstaat.nl/waterbeheer.
(foto Rijkswaterstaat)

——–


Goede vaart allemaal!
En weer mocht een groep kersverse schippers en kapiteins binnenvaart hun diploma in ontvangst nemen op onze onderwijslocatie in Harlingen. Verzegeld door hun vrienden en familie werden ze door opleidingsmanager Nick Minnema, docenten Sjoerd Potma en Vincent Komen in het zonnetje gezet. Goede vaart, allen! #binnenvaart #NovaCollege#Scheepvaart #Harlingen
(foto nova college)

——–


Minister onder de indruk
Mark Harbers (@markharbers): Een jaar na de watersnood in #Limburg was ik in Valkenburg. De verhalen en ervaringen van een jaar geleden zijn nog steeds indringend. Limburg moet waterveiliger worden en Rijk, Provincie en Waterschap pakken dat samen op. We hebben nieuwe afspraken ondertekend.

——–


Bijzondere passanten
Er kan altijd van alles voorbijkomen onderweg. De groep Havenvrienden plaatst op Facebook de meest bijzondere foto’s van alles wat er speelt, werkt en voorbijkomt op het water zoals deze van Jan van der Wiel.

——–


Droogte en waterstanden
Tijdens deze hete zomer kunnen de waterstanden van de grote rivieren weer dalen. Door warmte en gebrek aan regen dalen de waterstanden. Samen met onze waterpartners zijn we voorbereid en nemen we maatregelen #Rijkswaterstaat
(foto Rijkswaterstaat)