De West Polaris van Seadrill (foto Seadrill Partners).

Adviesbureau ICM Group gaat kraantrainingen geven op schepen en platforms van offshore boorbedrijf Vantage Drilling en cursussen over de internationale en nationale – afhankelijk van de boorplaats – regelgeving.

Vantage Drilling heeft onlangs haar vloot uitgebreid met boorplatforms en boorschepen van boorbedrijf Seadrill en haar dochteronderneming Seadrill Partners. ICM uit Utrecht gaat naar aanleiding daarvan alle werknemers opleiden in overeenstemming met de veiligheidsprocedures die zijn opgesteld door Vantage Drilling en hun opdrachtgevers.
Niek Van Leeuwen, algemeen directeur van ICM Group, is vereerd. ,,Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe manieren om de efficiëntie en waardecreatie te verbeteren via onze verschillende Manpower, Training & Competence-diensten.’’ De vier diepwater boorinstallaties van Seadrill Partners, die nu door Vantage beheerd worden, zijn de West Polaris en West Capella boorschepen en de West Leo en West Sirius semi-afzinkbare booreilanden.
Seadrill hikte begin 2021 tegen een faillissement aan. Het bracht ook drie platforms onder bij Energy Drilling Management in Singapore. Daarbovenop kwam het ontslag van 162 offshore-werknemers in de Golf van Mexico, aangezien het boorschip West Neptune na het beëindigen van haar huidige taak aldaar zonder werk zal zijn.