Na een jaar afwezigheid is het op zondag 3 oktober eindelijk weer zover, de Harbour Run 2021! Voor alweer het achtste jaar is de Rotterdamse haven het decor voor de 6 of 10 km lange obstakelrun over de kades en haventerreinen van Europa’s grootste containerhaven. Dankzij nieuwe partners staat de deelnemers een geheel nieuw parcours, nieuwe terreinen én nieuwe obstakels te wachten.

De afgelopen jaren is de Harbour Run een Rotterdams begrip geworden. Veel deelnemers zijn weer blij dat evenement over enkele dagen weer van start gaat. “Al vanaf de eerste editie van de Harbour Run hebben we van dichtbij mogen meemaken wat voor fantastisch evenement dit is. Ons enthousiasme was direct gewekt en dit jaar zijn we ook weer klaar voor een nieuwe editie!”, aldus het deelnemende businessteam van International Lashing Service.

Door harde werkers, voor harde werkers
De sfeer langs het parcours en op het start-/finishterrein, met muziek en foodtrucks, maakt de Harbour Run tot een jaarlijks feest, waarbij de sportieve prestaties met elkaar worden gevierd. Naast de gezelligheid blijft het ook hard werken op het terrein van de havenarbeiders, want er moeten 27(!) gerse obstakels getrotseerd worden. Ruim 6.000 deelnemers gaan deze uitdaging aan en wagen een poging om zich een weg te banen langs schepen, kranen, containers en door havenloodsen.

“We laten met de Harbour Run mensen op een sportieve manier kennis maken met de Rotterdamse haven. Hiermee zorgen we voor een krachtige verbinding tussen de stad en de haven”, aldus Martin den Ouden van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert.

Nieuw! De Harbour Walk
Dit jaar biedt de organisatie iedereen de kans om te genieten van de unieke locatie waar de Harbour Run elk jaar plaatsvindt. Op zondag 3 oktober gaat namelijk de eerste editie van de Harbour Walk van start. Tijdens deze wandeltocht door de Rotterdamse haven beleven deelnemers van dichtbij mee hoe de Harbour Run lopers over de rauwe obstakels klimmen en klauteren. Ondertussen genieten ze van de bijzondere verhalen uit de Rotterdamse haven verteld door gidsen vanuit het Maritiem Museum Rotterdam.

Zowel individuen, groepen als bedrijven kunnen deelnemen aan het Rotterdamse evenement. De Harbour Run kenmerkt zich door een enorme groep deelnemende businessteams. Meer dan 200 bedrijventeams doen dit jaar weer mee waarvan het grootste gedeelte havengerelateerd is.

Programma
10.00 uur Evenemententerrein geopend
11.00 uur Startschot Harbour Run 2021 met Annet Koster (Havenvrouw van het jaar) en René de Vries namens mainpartner Havenbedrijf Rotterdam
11.00 uur Start eerste editie Harbour Walk
11.45 uur Eerste finisher Harbour Run 2021
17.00 uur Laatste finisher Harbour Run 2021 verwacht

Om de 15 minuten wordt er een startserie weggeschoten. De eerste startwave begint om 11.00 uur aan de obstacle run en de laatste startwave vertrekt om 14.30 uur.

Adresgegevens
Start- en finishlocatie
RDM Onderzeebootloods
RDM-straat 1