Grote en minder grote mensen opgelet! Op 3 september, de eerste zaterdag van deze maand is het weer feest in Vreeswijk! Dan is er de jaarlijkse Authentieke Dag waarop liefhebbers van antieke auto’s, brommers en fietsen hun hart kunnen ophalen.
Maar op deze derde septemberdag valt er nog meer te beleven! Bootjesdag bij Museumwerf Vreeswijk met voor de jeugd de start van de Pieremachocheltocht en voor kinderen vanaf 3 jaar een speciaal bootjesprogramma.

Anders dan u van ons gewend bent uit de tijd van vóór de Coronamaatregelen, organiseren we bij de Museumwerf geen werfweekend. Toch wordt het bij ons een gezellige boel want is er speciaal voor kinderen Bootjesdag met verschillende activiteiten.
De Museumwerf is gastheer voor de deelnemers aan de Pieremachocheltocht. De tocht start om 11.00 uur vanaf de Museumwerf met een spetterende tewaterlating. Daarna neemt het Romeinse schip Fiducia de bootjes op sleeptouw richting hartje Vreeswijk. Eenmaal door de Oranjebrug zullen de drijvende knutselwerkjes op eigen kracht naar de eerste kolk van de Oude Sluis varen. Juryleden, een fotograaf en een omroeper gaan mee met de Fiducia en varen kriskras door de pieremachocheltocht.

Bij de Museumwerf gaat Bootjesdag daarna verder tot 17.00 uur voor kinderen met hun (groot)ouders. 3 tot 6-jarigen kunnen daar veilig en zelfstandig het water op in onze grappige handraderbootjes. Verder kan er tegen een kleine vergoeding ook worden geknutseld. Want hoe leuk is het om je eigen, écht varende stoombootje te maken?! Of je klompzeilbootje te beschilderen?! Het resultaat mag worden uitgeprobeerd in ons bassin en na afloop natuurlijk lekker mee naar huis genomen.
In de schminkkraam staan vrijwilligers klaar voor het zetten van een indrukwekkende zeemanstattoo en toveren zij de kinderen om in een stoere zeebonk. Met of zonder schmink kunnen kinderen -en natuurlijk ook hun (groot)ouders- in ons museum de wereld van de binnenvaart en de techniek verkennen via de leuke, informatieve speel- en doe-route Aan-De-Slag waarbij werfmaatje Hans van de Werf tekst en uitleg geeft.

Uiteraard is ons Theehuys met het gezellige binnen- en buitenterras geopend voor een lekker hapje en drankje.

Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk (Nieuwegein).
Kijk voor meer info en tarieven op www.museumwerf.nl.