Op donderdag 25 augustus om 12.00 uur doopt mevrouw Faasse de Aquadelta, het nieuwe waterinjectievaartuig van Bagger- en Aannemingsbedrijf Van der Kamp. Het schip zal zeer regelmatig in de haven van Rotterdam te zien zijn, want één van de belangrijkste klanten ervan is het Havenbedrijf. Sinds enkele jaren maakt het Havenbedrijf enthousiast gebruik van deze natuurlijke manier om sediment te verwijderen.

Innovatie staat hoog in het vaandel bij Van der Kamp. Vanaf het begin van de jaren ’70 startte Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp B.V. als eerste met het gebruik van sleephopperzuigers voor onderhoudsbaggerwerk op binnenwateren. De aloude baggermolen verloor hierdoor steeds meer terrein. Het ontwikkelde enkele jaren geleden als eerste de Ecodelta, een sleephopperzuiger die vaart op LNG. Als één van de eersten heeft Van der Kamp vorige eeuw alweer het systeem van waterinjectie ontwikkeld en daarvoor een patent aangevraagd.

Voorafgaand aan de doop – tussen 09,00 en 10.00 uur – krijgt media de gelegenheid om een rondje mee te varen met de Aquadelta. Aan boord zijn dan ook Arie Faasse, directeur bij Van der Kamp, en André van Hassent, baggerspecialist van het Havenbedrijf, om een toelichting te geven. Wij nodigen jullie uit hierbij aanwezig te zijn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Tie Schellekens, persvoorlichter Havenbedrijf, j.schellekens@portofrotterdam.com, 06-53325334. Samenkomst op 25 augustus om 08.45 uur bij de entree van ss Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam.