VROOAM Lubricants is Green Award incentive provider geworden. Dit betekent dat schepen met een Green Award certificaat 20% korting krijgen op de eerste levering van Vickers Oils biologisch afbreekbare smeermiddelen. Ook komen certificaathouders in aanmerking voor een gratis smeerschema, gratis oliemonstering én een onderhouds- en reinigingspakket ter waarde van € 250.

Tijdens de Binnenvaartdagen Zwijndrecht heeft Sander van der Velden, CEO van VROOAM Lubricants International de symbolische Green Award-plaquette in ontvangst genomen van Jan Fransen, Executive Director van Green Award. Hiermee is de samenwerking officieel een feit.

Sander hangt het logobordje van Vickers op bij de bordjes van de andere incentive providers

Sander: “Als ontwikkelaar, merk en leverancier van hoogwaardige smeermiddelen voor o.a. de binnenvaart zien wij een grote toekomst voor milieuvriendelijke smeermiddelen. Daarom zijn we een samenwerking met Vickers Oils aangegaan. De biologisch afbreekbare smeermiddelen van Vickers Oils zijn vooral relevant voor componenten die in contact komen met oppervlaktewater. Met het gebruik van Vickers Oils wordt de impact van de scheepvaart op het milieu verlaagd. En dat is ook wat Green Award nastreeft. Vandaar de stap om ons aan Green Award te verbinden door met ingang van 1 september 2022 korting te geven op producten van Vickers Oils”.

Jan Fransen is blij met het besluit van VROOAM: ‘Incentive providers zijn de smeerolie in de machine van Green Award. Des te meer partijen een voordeel geven aan schepen die zich extra inspannen als het gaat om milieu en veiligheid, des te beter. Met de incentive op producten en diensten van Vickers Oils geeft VROOAM binnenvaartondernemers een extra stimulans om voor biologisch afbreekbare producten te kiezen. Waarvoor dank!”

Over VROOAM
VROOAM is ontwikkelaar, merk en leverancier van superieure hoogwaardige smeermiddelen. De producten gaan vanuit Dordrecht de hele wereld over naar gebruikers in de maritieme industrie en powersports zoals kart- en motorracing.

Over Green Award Foundation
Samen met binnenvaartondernemers, havens, overheden, toeleveranciers en dienstverleners zet Green Award zich bijna 30 jaar succesvol in voor de (h)erkenning en stimulering van een duurzame en veilige scheepvaart. Green Award doet dit op non-profit basis met een uitdagend programma van eisen, gecombineerd met een systeem van inspiratie, inspectie, certificatie én beloning. Inmiddels zijn er ruim 160 partijen die schepen met een Green Award certificaat een (financieel) voordeel geven. Green Award is in 1994 gestart met een programma voor zeegaande schepen, in 2011 is een programma voor de binnenvaart gelanceerd. Inmiddels zijn er bijna 1.100 binnenvaarschepen gecertificeerd.

Meer informatie:
Sander van der Velden | VROOAM Lubricants | sander@vrooam-lubricants.com
Mesa Mesalina | Green Award | mmesalina@greenaward.org