MPD Fluid is de distributeur voor de binnenvaartmarkt van het merk Valvoline. Valvoline Europe is een toonaangevende marketeer, distributeur en leverancier van innovatieve producten en diensten op het gebied van smeermiddelen in meer dan 140 landen. Het bedrijf is opgericht in 1866, heeft daarmee een geschiedenis van meer dan 150 jaar en is daarmee de oudste olieleverancier. Door de jaren heen groeide Valvoline uit tot een toonaangevend merk in meerdere product- en servicekanalen.

Studie
MPD (Marine Power Drechtsteden) en Valvoline zijn drie jaar geleden als partners begonnen aan een gezamenlijke studie om de binnenvaartmarkt in kaart te brengen en te onderzoeken waar geoptimaliseerd kan worden om op operationele kosten te besparen.

Onderzoek laboratorium
Polaris Laboratories is wereldwijd marktleider in het testen en analyseren van olie, koelmiddelen en brandstoffen om zo de betrouwbaarheid van de motor te kunnen maximaliseren. Het bedrijf heeft zes laboratoria in Noord-Amerika en Europa met meer dan 165 duizend klanten in negentig landen.

Tijdig onderhoud
Tijdig onderhoud van de motor is noodzakelijk. Dat kan preventief, maar het kan zelfs nog eerder in het proces. Met specifieke analyses kan je namelijk voorspellend onderhoud uitvoeren aan scheepsmotoren. Door middel van uitgebreide analyses van de smeerolie kunnen pijnpunten tijdig worden aangepakt zodat onverwachte reparatiekosten worden voorkomen. Daarbij kan inzicht worden verkregen in het benodigde toekomstige onderhoud.
Voor dit voorspellend onderhoud werkt smeeroliespecialist Valvoline samen met Polaris Laboratories. Het bedrijf neemt monsters van de vloeistoffen in de verschillende scheepsmotoren en analyseert de kwaliteit van motorolie, transmissieolie, koelvloeistoffen en eventueel vetten. Aan de hand van de analyse delen Polaris en Valvoline de onderhoudsstatus van de smeeroliën voor de motor op in vijf klassen die een vloeistofdegradatie of motorprobleem aangeven; variërend van acceptabele naar kritieke applicatie. Valvoline zal de klant assisteren in juiste interpretaties en adviseren over de te volgen acties en oplossing.

Verrassende resultaten
Dankzij jarenlange ervaring met het analyseren van vloeistoffen is Polaris de aangewezen partij om een goede status toe te kennen aan de smeermiddelen in een motor. De duizenden monsters die Polaris genomen heeft, stelt het in staat een goede benchmark voor smeermiddelen te bepalen. De resultaten van de analyses zijn verrassend. Zo blijkt dat meer dan 25 procent van de motoren controle nodig heeft en dat er actie ondernomen moet worden. Deze motoren werken dus niet effectief door onjuist gebruik van de smeer- en koelmiddelen. Voor 7 procent van deze motoren geldt zelfs dat de toestand kritiek is. Als daar geen actie op ondernomen wordt kan de scheepseigenaar rekenen op een dure reparatie en mogelijk op een motor die een tijd buiten gebruik is.

Koelvloeistof
Als het gaat om onderhoud van de motor denkt men al gauw aan motorolie. Het gebruik van een hoge kwaliteit koelvloeistof is echter net zo belangrijk. De analyses tonen aan dat veel problemen juist ontstaan door verkeerd gebruik van koelvloeistof. Denk aan verkeerde technologie, koelvloeistof gemengd met andere soorten koelvloeistof en koelvloeistof aangevuld met random kwaliteit water (leidingwater). In sommige gevallen wordt de vloeistof niet op tijd vervangen waardoor het zijn kracht verliest. Een ander voorkomend probleem is besmetting van het koelmiddel. Dat kan bijvoorbeeld ontstaan door een lek in de motor.

Valvoline helpt scheepseigenaren graag bij het beheer en onderhoud van motoren door te beginnen met het maken van deze analyses.
In onze studie is ook brandstofkwaliteit en -samenstelling meegenomen. Tijdens deze studie zijn veel data verzameld. Zo zijn verbanden te leggen omtrent de invloed van brandstofkwaliteit op motorinspuitsystemen die op hun beurt weer invloed hebben op het smeermiddelsysteem.

Op de achterkant van deze krant worden maandelijks topics door ons gepresenteerd:
• Koelvloeistof analyse
• Brandstofkwaliteit en invloed op smeermiddelen en motoronderdelen
• Stage V smeeroliën: waar moet je op letten bij de nieuwe generatie voor Stage V?