Bent u actief in de energiesector? En wilt u zakendoen in Houston, Texas? Neem dan van 16 t/m 18 november deel aan de virtuele handelsmissie Energy 2.0 .
Onder andere burgemeester Aboutaleb van Rotterdam sluit aan bij deze missie.

Tijdens de missie slaan Houston, de energiehoofdstad van de wereld, en Nederland, als toegangspoort tot Europa, de handen ineen, met als doel om de economische samenwerking tussen de verschillende energiehubs en havens te versterken.

Voor wie?
Deelname aan deze online missie staat open voor Nederlandse bedrijven (van start-up tot grootbedrijf) en kennisinstellingen. De focus ligt op kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in:
• Waterstof – transitie en blauwe en groene waterstof
• Energie Infrastructuur (opslag en transport)
• C02-afvang/CCUS (Carbon Capture, Utilization & Storage)
• Digitale technologieën en toepassingen in de energiesector (efficiency, AI, IoT, remote sensoring, robotics etc)

Energiehoofdstad van de wereld
Houston is de op 4 na grootste stad van de Verenigde Staten en telt ruim 2,3 miljoen inwoners. De metropoolregio telt 6,9 miljoen inwoners. Houston ligt in het zuidoosten van de staat Texas en ongeveer 60 kilometer ten noorden van de Golf van Mexico.

Houston staat wereldwijd bekend als de energiehoofdstad van de wereld. De stad is van oudsher een belangrijke olie- en gashub. Tegenwoordig richt de stad zich steeds meer op de productie van hernieuwbare energie en technologische toepassingen. Voor Nederlandse bedrijven is Houston – naast de energiemarkt – ook een strategische locatie. De stad heeft de perfecte ligging om niet alleen in de VS, maar ook in de rest van Noord- en Zuid-Amerika zaken te doen.
Er zijn ruim 50 Nederlandse bedrijven gevestigd in Houston, met een aanzienlijke lokale Nederlandse gemeenschap.

Samenwerking Nederland en Houston
Nederland en Houston zijn 2 metropolen met sterke economische en geografische overeenkomsten. Beiden zijn strategische toegangspoorten voor handel. Daarnaast zijn het wereldleiders in de sectoren energie, chemie, haven en logistiek Echte regio’s waar innovatie en industrie samenkomen en die ervoor kiezen om moderne mondiale uitdagingen het hoofd te bieden. Er zijn ruim 50 Nederlandse bedrijven gevestigd in Houston, met een aanzienlijke lokale Nederlandse gemeenschap.

Virtueel, dus niet vliegen
Deze missie brengt u, zonder vliegbewegingen, naar Houston & Nederland/Rotterdam.
U krijgt de gelegenheid om:
• inspiratie op te doen
• uw kennis te verdiepen
• uw netwerk te verbreden
• de mogelijkheden te verkennen voor uw bedrijf en/of instelling in de regio
• gebruik te maken van het interactieve b2match-platform
• deel te nemen aan individuele matchmaking (op basis van uw bedrijfsprofiel)

Programma
De 1e dag bent u virtueel te gast in Houston. U komt meer te weten over de zakelijke kansen in de energietransitie in Texas.
Op dag 2 presenteert Nederland, en specifiek Rotterdam, zich. Hier krijgt u meer inzicht in Energy 2.0 aan de Nederlandse kant.
Op de 3e dag worden Nederlandse en Amerikaanse bedrijven, tijdens gerichte matchmakingsessies, in contact gebracht met relevante gesprekspartners.
Tijdens deze digitale missie nemen verschillende Amerikaanse en Nederlandse organisaties u mee in de wereld van de energietransitie, zowel in Texas als in Nederland.
Daarbij is er veel ruimte voor discussie en interactie.

Kosten en deelname
Deelname kost € 250 exclusief btw per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie).
Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 exclusief btw per extra deelnemer.

Aanmelden
Meld u hier aan voor deelname.

De uiterste aanmelddatum is 29 oktober 2020. Iedere deelnemer moet zich apart registeren.

Meer weten?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:
Rogier Blokdijk, FME
E Rogier.Blokdijk@fme.nl

Organisatie
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met Rotterdam Partners, Vereniging FME, de gemeente Rotterdam, het Nederlands consulaat-generaal in Miami, het Netherlands Business Support Office in Houston, the City of Houston en de Greater Houston Partnership.