Port of Amsterdam en ORAM organiseren op 2 maart a.s. het ‘Verkiezingsdebat Amsterdamse haven: Vizier op de toekomst’. Tijdens dit debat gaan Wytske Postma (CDA), Hülya Kat (D66), Suzanne Kröger (GL), Barbara Kathmann (PvdA) en Mark Harbers (VVD) met elkaar in gesprek over de toekomst van de Amsterdam haven. Namens Port of Amsterdam en het havenbedrijfsleven nemen respectievelijk Koen Overtoom (CEO) en Kees Noorman (ORAM) deel aan de discussie. Het verkiezings-debat staat onder leiding van Rutger Mollee.

Samen met de andere havens in het Noordzeekanaalgebied is de haven van Amsterdam de vierde van West-Europa. Bij elkaar goed voor €7,2 miljard aan toegevoegde waarde en meer dan 70.000 arbeidsplaatsen. De Amsterdamse haven wil koploper zijn in de energietransitie en circulariteit en heeft hier de kennis en innovatiekracht voor in huis. Tijdens het debat richten we daarom het vizier op de toekomst!

Wat is ervoor nodig om de genoemde ambities waar te maken en het proces te versnellen? Is er voldoende ruimte voor de haven om zich in de juiste richting te ontwikkelen? Maar ook: welke invloed heeft de stikstofcrisis op bedrijven in de haven? Welke rol spelen bedrijven en de overheid hierin, en wat draagt Den Haag bij?

Aan de hand van prikkelende stellingen wordt hier door de (kandidaat) Kamerleden over gedebatteerd. Met uiteraard een speciale rol voor de bedrijven uit het havengebied.

Algemene informatie
Datum: dinsdag 2 maart 2021
Tijd: 10.30 – 11.30 uur
Plaats: De Balie Amsterdam (publiek digitaal)

Kijk en praat mee! Meld je hier aan.