Remon en Miranda Franssen bij een origineel bloemstuk voorzien van isolatiemateriaal.

Een klein jaar na de verhuizing vanuit Druten naar Boven-Leeuwen is de nieuwsgierigheid gewekt. Wat gebeurt daar bij Franssen Groep? De nieuwsgierigen genieten op vrijdag 21 juni van een open dag voor de zakelijke relaties, de dag erop voor alle andere geïnteresseerden.

Door: Leo van Teeffelen

De rode loper ligt uit voor de gasten die een Gelderse gastvrije ontvangst krijgen. Voordat de drukte losbarst, maakt mede-eigenaar Remon Franssen even tijd vrij om uitleg te geven. ,,Mijn ouders hebben Isolatie Franssen opgericht. Mijn vrouw Miranda en ik hebben het stokje in 2001 overgenomen. In 2015 zijn we mede-eigenaar geworden bij EDS Steigerbouw van mijn compagnon Bennie Philipse en zijn vrouw Tamara. Nu vallen onze activiteiten samen onder de naam Franssen Groep. De synergie biedt grote voordelen, maar in Druten waren we uit ons jasje gegroeid. Op onze nieuwe locatie zijn we van 4.400 naar ruim 15.000 vierkante meter gegaan. waardoor we genoeg ruimte hebben, ook om verder te groeien.’’
,,Op dit moment gaan onze werkzaamheden 50 procent naar industrie en 50 procent naar scheepvaart.’’ Met dat laatste is de link met de binnenvaart gemaakt. Franssen: ,,We leveren en installeren thermische, brandwerende, uitlaatgas- en geluidswerende en uitlaatisolatie.’’ En de link met steigerbouw? ,,Ik moet eerlijk zeggen dat er in de binnenvaart niet overal veilig gewerkt wordt als het gaat om werken aan boord of op de werven bij het werken aan de buitenkant van het schip. Onze steigers voldoen aan de eisen om dat werk veilig te maken.’’

Demonstraties
Met het toenemen van het aantal gasten is het tijd om de keurig uitgezette route te volgen. Die begint in de werkplaats waar het plaatmateriaal op maat wordt gesneden en gebogen. Ja, er zijn moderne computergestuurde snijmachines, maar er komt het nodige handwerk aan te pas. De demonstraties tonen aan dat dit vakwerk is. Ambachtelijk mag je het gerust noemen. Op een aparte afdeling worden de isolatiematrassen gevuld, ook nog veel hand- en maatwerk. Een gigantisch magazijn herbergt alle verschillende isolatiematerialen, buiten ligt de voorraad steigermateriaal opgeslagen. Zo kom je weer terug in het kantoor van de voormalige meubelfabriek, dat volledig is leeggehaald en opnieuw is opgebouwd in nieuwbouwkwaliteit.

Uitkijktoren
Maar het is een open dag, dus er is ook feest. Een grote partytent bevat een bar, daarnaast worden heerlijke satés gebakken en paling gerookt. Gasten uit alle hoeken van het land genieten ervan. Er is zelfs een tijdelijke uitkijktoren opgebouwd, uiteraard uit steigermateriaal. Zo wordt het een netwerkborrel waarbij nieuwe contacten worden gelegd. Miranda Franssen ziet er op toe het de gasten aan niets ontbreekt. Veel gasten opperen om dit vaker te doen. Het geeft aan dat het zeer geslaagd is.

www.franssengroep.nl