Boskalis heeft twee nieuwe offshore contracten verworven voor projecten in 2020, met een gezamenlijke waarde van 85 miljoen euro. Het gaat om erosiebescherming rond de funderingen voor een nieuw offshore windpark in Taiwan en een vier kilometer lange gaspijpleiding in de zeebodem in Denemarken.

In Taiwan werd het contract toegekend door Yunneng Wind Power Co. Ltd. Dit omvat het aanbrengen van steen op de zeebodem rond 71 monopile funderingen als erosiebescherming. Er wordt een valpijpschip ingezet voor het aanbrengen van 325 duizend ton steen, afkomstig uit lokale groeves.
Boskalis legt daarnaast in opdracht van het Deense bedrijf Energinet Gas TSO een nieuwe, vier kilometer lange, 36-inch gaspijpleiding aan van Jutland naar het eiland Funen in de Deense Lillebaelt. Dit project omvat pre-trenching werkzaamheden, het trekken van de pijpleiding, het aanleggen van kofferdammen en steenstortwerkzaamheden ter bescherming van de leiding. Omdat er een bocht in de pijpleiding moet worden gemaakt wordt er een innovatief zogenoemd guiding roller systeem gebruikt.