Tot en met 3 April 2020

Energie op zee en dealen met drugs


Locatie: Maritiem Museum Rotterdam


In het Maritiem Museum in Rotterdam zijn voor alle leeftijden tentoonstellingen uit te kiezen. Het actuele overzicht is te vinden op www.maritiemmuseum.nl. Wij kiezen er hier drie uit.
Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht is de uitdagende zoektocht naar energie op zee: Offshore Experience. Bezoekers wanen zich aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ze ervaren hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren en denken mee over de energiewinning van morgen. Als ze zich tenminste niet te veel laten afleiden door de harde wind en de metershoge golven…
Voor de oudere jeugd, vanaf 14 jaar, is Dealen met Drugs een spannende expositie. Bezoekers spelen zelf de hoofdrol in het door Penoza-auteur Chris Westendorp geschreven verhaal over de keiharde wereld van de drugshandel in de Rotterdamse haven. Geld is de grote verleider en stelt jou voor onmogelijke dilemma’s.
De tentoonstelling Venster op de Haven ten slotte is een kennismaking met rederij Spido. Dit Rotterdamse icoon, dat ooit begon als pendeldienst voor zeelieden, biedt zijn passagiers al een eeuw lang een blik op de steeds veranderende haven van Rotterdam.
Het Maritiem Museum is gesloten op Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag. Tot en met 3 april 2020 zijn de museumschepen en -kranen gesloten. Dagelijks zijn er gratis rondleidingen door de museumhaven, om 11.30 en 13.30 uur. Bekijk de website voor actuele openingstijden.

(foto Marco de Swart)

EVENEMENTEN TOT 3 APRIL –
ENERGIE OP ZEE