De krachttoer die dagelijkse kost is voor Teunis.

Tinnemans Floating Solutions begon het nieuwe jaar goed met de oplevering van de nieuwe tweeschroefs duwboot Teunis (19 x 10 meter).

Voortgestuwd door twee Caterpillar motoren van elk 1115 pk gaat de Teunis vier duwbakken tegelijkertijd voortbewegen in voornamelijk Zeeland – in totaal 200 meter lang met een tonnage tot 11 duizend ton. Eerder bouwde Tinnemans al de duwboten Lianca, Thejos, Bryan, Libra en Jannick voor dezelfde opdrachtgever: Booij Duwvaart.
Ten opzichte van genoemde schepen heeft de Teunis grotere schroeven (1,75 meter), verbeterde straalbuizen, rechtopstaande boegschroef en een onafhankelijk bedienbaar vier-roerensysteem voor een betere manoeuvreerbaarheid en een hoger rendement. Bovendien is de woning flexibel opgesteld hetgeen leidt tot meer comfort voor de bemanning. De stuurhut staat op een driedelige hefkolom, met een maximale kijkhoogte van ongeveer 13,5 meter. Er zijn zes slaapkamers aan boord, ingericht door de interieurafdeling van Tinnemans Floating Solutions.

Teunis zal voornamelijk staal en ijzererts vervoeren en zo nu en dan als drijvende overslag fungeren in de Westerschelde. Daarnaast heeft de Teunis ook de mogelijkheid tot slepen.