Port of Amsterdam legt momenteel de laatste hand aan een nieuw strategisch plan voor de periode 2021 tot 2025. Het strategisch plan geeft voor de komende vier jaar uitvoering aan de Visie 2030. Samen met klanten, de aandeelhouder, andere overheden en partners werkten we aan de totstandkoming van dit strategisch plan. 
 
Het plan wordt binnenkort formeel aangeboden aan de aandeelhouder, Gemeente Amsterdam, en doorloopt daarop een proces voor finale vaststelling, waarin ook de gemeenteraad wordt betrokken. Goedkeuring wordt verwacht voor het einde van het jaar.
 
In het nieuwe strategisch plan definiëren wij onze ambities als economische motor en duurzame koploper in de regio. We versterken onze positie als Europese zeehaven en zetten koers naar een duurzamer en schoner haven- en industriegebied. Hiervoor stellen we heldere en concrete doelstellingen.
 
In dit interview in E-zine Ways to Sea van promotieorganisatie Amports, licht CEO Koen Overtoom al een tipje op van de sluier van het strategisch plan.