Sea Ranger Service, het bedrijf dat sinds 2018 surveying en onderzoekstaken in de Noordzee uitvoert met speciale emissie-vrije, zeilende offshore werkschepen, heeft voormalig Dockwise manager en WISTA bestuurslid Christel Pullens per 1 maart 2021 als nieuwe directeur aangetrokken.

Met bijna 25 jaar technische en commerciële ervaring in de scheepsbouw en offshore, o.a. als Senior Sales Manager Projects bij Dockwise (nu Boskalis), Head of Sales & Marketing bij Damen Shiprepair & Conversion en Global Sales & Marketing Director bij Alewijnse, schaart Christel zich nu achter de missie van de Sea Ranger Service om de verduurzaming in de maritieme sector te versnellen.

Christel Pullens: “Werken voor de Sea Ranger Service betekent voor mij het maken van impact door middel van duurzame disruptieve innovatie. Het bedrijf heeft heldere doelen gesteld voor de komende 20 jaar: het coachen en opleiden van 20.000 jongeren in havensteden met hoge jeugdwerkloosheid tot een zeevarend beroep en het herstel van 1 miljoen hectare zeegras. Dit is een missie waar ik volledig achter sta.”

“Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn kennis en ervaring bij te dragen aan het realiseren van de ambitieuze doelen van de Sea Ranger Service. In mijn rol als Managing Director ga ik me naast de bouw van nieuwe schepen, het ondersteunen van het team en het verder professionaliseren van de Sea Ranger Service, richten op het uitbouwen van de relaties met klanten, strategische partners, het portfolio en het orderboek. Ik heb enorm veel zin om met het bevlogen team van de Sea Ranger Service aan de slag te gaan!”

De Sea Ranger Service heeft een gecombineerde sociale en duurzame missie. Het bedrijf opereert emissievrije zeilende offshore werkschepen voor tal van surveying en onderzoekstaken. Opdrachtgevers zijn o.a. het NIOZ, de North Sea Farmers en verschillende rijksdiensten. Daarnaast biedt de Sea Ranger Service opleiding en leer-werkervaring voor jonge mensen als opstap naar een zeevarende carrière.