Wij zijn verheugd u te kunnen informeren dat CoVadem een samenwerking aangaat met Heijmans voor het delen van kennis en informatie over de Waal en de (Nederlandse) Boven-Rijn. Het aannemingsbedrijf gaat, samen met haar partners, in opdracht van Rijkswaterstaat de komende jaren baggeren en onderhoud uitvoeren op die vaarwegen.  Als innovatieve partij is Heijmans overtuigd van de waarde van meer data voor een slim vaarwegonderhoud. Om dat te realiseren en verder te ontwikkelen sluit Heijmans aan bij CoVadem.

Onze verwachting is dat de samenwerking zowel CoVadem als Heijmans gaat versterken door samen te leren en inzichten uit te wisselen. Zo gaat het consortium de CoVadem inzichten gebruiken om te komen tot een pro-actiever beheer- en onderhoudsproces. CoVadem op zijn beurt ontvangt aanvullende data waarmee we beter kunnen valideren en onze klant een sterker product kunnen aanbieden.

Meer data zorgt voor beter inzicht
CoVadem Services is blij met de samenwerking en de uitwisseling van inzichten die de samenwerking met Heijmans de komende jaren zal opleveren. Meeuwis van Wirdum (CoFounder CoVadem): “We zijn voortdurend bezig om gebruikers een zo waardevol mogelijk inzicht te bieden. Dat doen we enerzijds door het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe algoritmen om metingen nog beter te benutten voor informatie en inzicht. Daarnaast proberen we steeds de hoeveelheid binnenkomende data te vergroten. Dat kan gaan om de observatiedata van deelnemende binnenschepen, maar ook om referentiegegevens van andere partijen, zoals Heijmans.” Heijmans over de samenwerking: ‘Als Heijmans zien we steeds meer hoe innovatieve digitale oplossingen en big data slimmere oplossingen mogelijk maken. In de samenwerking met CoVadem introduceren we die mogelijkheden voor het vaarwegonderhoud. Daar vaart zowel de binnenvaart als onze opdrachtgever wel bij’.

CoVadem hoopt in de toekomst meer samenwerkingen aan te gaan met kennispartners. Onder andere met vaarwegbeheerders en institutionele partijen. Klanten van CoVadem profiteren van continue verbeterende inzichten. Daarmee kan in de toekomst het aantal vaarwegen waarvoor CoVadem waterdieptes kunnen verschaft worden uitgebreid. Daarnaast dragen de aanvullende data bij aan het verder verbeteren van de betrouwbaarheid.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt ons bereiken via customer@covadem.com of bel 088-2682300.

Met vriendelijke groet,
Het CoVadem team