Ruscon’s vertegenwoordiging in Shanghai heeft een NVOCC-licentie (Non-Vessel Operating Common Carrier) ontvangen van het ministerie van Transport en Communicatie van de Volksrepubliek China. Logistieke operator Ruscon is het moederbedrijf van het Nederlandse Smartcontainer en onderdeel van de Russische Delo Group.

Met de licentie heeft Ruscon de officiële status van vervoerder van export- en importladingen over zee verkregen, waarmee Ruscon zijn eigen vervoersovereenkomsten kan afgeven. Dit onlast klanten van een veelvoud aan administratieve handelingen en heeft een gunstig effect op het sluiten van directe overeenkomsten met Ruscon door verladers.

Directeur van het vertegenwoordigingskantoor van Ruscon, dhr. Bair Rinchino zegt hierover: “Het feit dat Ruscon Shanghai International Logistics Ltd. een dergelijke licentie heeft gekregen, getuigt van onze betrouwbaarheid en laat zien dat we aan de hoogste normen voor klantenservice en alle richtlijnen van de NVOCC voldoen. De NVOCC-vergunning stelt ons in staat om klanten de meest gunstige voorwaarden en tarieven te bieden voor het sluiten van transportcontracten, aangezien het vertegenwoordigingskantoor in dit geval optreedt als ladingeigenaar. Hierdoor kunnen we directe servicecontracten afsluiten met rederijen. Voor klanten is Ruscon Shanghai International Logistics tegelijkertijd een zeevrachtvervoerder, expediteur en de afzender van de vracht. Dit bespaart onze klanten veel werk bij het opstellen van de begeleidende documentatie, handelingen om de export van lading naar de vertrekhaven te regelen en de formaliteiten binnen de haven. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om rechtstreeks een aanvraag voor transport in te dienen bij de lijnagent en vereenvoudigt de uitgifte van onze eigen HBL Bills of Lading hun financiële transacties. Tot slot garandeert deze werkwijze de bescherming van hun bedrijfsinformatie.”

Met deze ontwikkeling biedt Ruscon een betere connectie tussen China en Europa, inclusief voor lading van en naar Nederland via zijn Nederlandse vestiging Smartcontainer.