De Maleisische FPSO-leverancier Yinson heeft Royal IHC een contract gegund voor de levering van een tandem mooring & offloadingsysteem en een riser pull-insysteem. Het equipment wordt namens Yinson op het Floating Production, Storage and Offloading (FPSO) schip Anna Nery geplaatst.
Het FPSO-schip zal ongeveer 150 kilometer voor de Braziliaanse kust worden geïnstalleerd, op een waterdiepte van 930 meter. De Anna Nery zal per dag 70.000 vaten olie en 4 miljoen kubieke meter gas kunnen produceren. De productiestart is gepland voor 2022 en 2023. De units zullen 25 jaar lang worden geëxploiteerd en gecharterd.
Het innovatieve ontwerp van het IHC offloading en riser pull-insysteem minimaliseert de benodigde ruimte aan boord voor opslag. IHC heeft een bewezen staat van dienst in de levering van meer dan 20 van dit type turnkey-systemen wereldwijd. De levering van het tandem mooring & offloadingsysteem en het riser pull-insysteem staat gepland voor volgend jaar.
“We zijn er trots op dat we dit contract van Yinson hebben gekregen voor dit belangrijke project”, zegt Andre Merlino, Royal IHC’s Executive Director Offshore. “Dit contract bewijst dat IHC een gerenommeerde partner is voor het ontwerp en de ontwikkeling van geavanceerde equipment voor de floating productionmarkt. We kijken ernaar uit om – naar wij hopen- een langdurige samenwerking met Yinson op te bouwen door samen te werken aan dit belangrijke project.