De Roadmap Superyacht Delta gaat van start. Tijdens een bijeenkomst bij Zwijnenburg te Capelle aan den IJssel werden de Zuid-Hollandse superjachtbouwers en publieke partners het eens over de actielijnen. Er wordt ingezet op procesinnovatie, verduurzaming en human capital.

De superjachtsector is het paradepaard van de regio. De sector bloeit en loopt voorop met innovatie en duurzaamheid, waarmee het een aanjager is voor de gehele maritieme sector.

De projecten uit de roadmap bestaan uit drie lijnen: slimme cascobouw, duurzame refits en digitale standaarden. De marktpartijen willen zich hierop inzetten. Zo worden doelgerichte stappen gezet naar een duurzame toekomst.

De roadmap werd gepresenteerd door Hein Velema van Marstrat BV. Hein heeft hem ontwikkeld in opdracht van Deal Drechtsteden, gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en de brancheorganisaties NMT en Holland Yachting Group. De komende maanden wordt er verder gewerkt aan de projecten en verwacht wordt dat nog dit jaar de eerste aansprekende resultaten kunnen worden gepresenteerd.

Wilt u meer informatie over de Roadmap Superyacht Delta, de Smart Delta Drechtsteden en de superjacht sector of de Rotterdam Maritime Capital neem dan contact met ons op.

Deal Drecht Cities 078 30 32 032 en contact Menno Bijnagte

of check de website Rotterdam Maritime Capital of Europe