RPPC en Deal Drecht Cities nodigen je uit voor een varende netwerkbijeenkomst langs de Drechtsteden. De rivieren Beneden-Merwede, De Noord en De Oude Maas komen in het hart van de regio samen. Na Rotterdam en Amsterdam, vormt het gebied het derde maritieme knooppunt van Nederland.

Bron: Deal Drecht Cities, Rotterdam Port Promotion Council

Maritiem
De maritieme maakindustrie en waterbouw zijn hier van oudsher sterk. De regio biedt ruimte aan ongeveer 820 maritieme bedrijven, met zo’n 7.500 werknemers. Veel van die bedrijven zijn internationaal toonaangevend. Bijvoorbeeld Boskalis, IHC Merwede, Bakker Sliedrecht, Bosch Rexroth, Pon Power, Oceanco en Slob.

Logistiek
Ook gaan haven en logistieke activiteiten hier hand in hand. De Drechtsteden beschikken over een zeehaven die wordt geëxploiteerd door het Havenbedrijf Rotterdam. RPPC-leden waaronder Koninklijke Van der Wees Watertransporten en ZHD Stevedores vormen een belangrijke schakel in het logistieke cluster. Een grote speler op gebied van containeroverslag is BCTN.

Tijdens deze rondvaart bekijken wij een aantal bovengenoemde bedrijven vanaf het water. Dus ontdek de Drechtsteden op donderdag 14 oktober en meld je nu aan voor deze gezellige en indrukwekkende rondvaart!