Sealing the signing of the contract: Sascha Hähnke, Thomas Maassen, Harold Wijnands und Miranda Frederiks-Wijnands. (The picture was taken in the Netherlands, where no distancing or mask regulations are in place.) Picture source: Rhenus SE & Co. KG.

Rhenus heeft 80 procent van het Belgische logistieke bedrijf Wijnands Bulk Care overgenomen en breidt daarmee haar activiteiten in de Benelux verder uit. Door de integratie van de Wijnands-vestigingen versterkt Rhenus haar aanwezigheid in de Benelux-markt.

Rhenus en Wijnands zullen voortaan vooral in het bulk- en stukgoedvervoer actief zijn. De jarenlange ervaring van Wijnands vormt een waardevolle aanvulling op de activiteiten die Rhenus al in deze regio ontplooit.

„Naast kennis brengt Wijnands zijn vrachtwagens met unieke kip- en koelconstructies mee”, zegt Thomas Maaßen, directeur van Rhenus Transport. De in deze markt ongeëvenaarde uitrusting van de vrachtwagens maakt het mogelijk om diverse producten te vervoeren.

Het in 1934 opgerichte Wijnands Bulk Care verzorgt vanuit zijn vestiging in het Belgische Lanaken met name transporten naar West-Europa. Sascha Hähnke, directeur van Rhenus Transport, en Harold Wijnands gaan de directie vormen. Directeur Miranda Frederiks-Wijnands gaat de directie verlaten.

„We zien in Wijnands een ideale partner, die een perfecte aanvulling vormt op ons logistieke aanbod in de Benelux”, aldus Sascha Hähnke. Ook de verkopende partij is positief. „De verkoop aan de Rhenus Groep is vanuit strategisch opzicht winst voor de ondernemersgroep en versterkt onze marktpositie in de toekomst aanzienlijk”, verduidelijkt Harold Wijnands.