,,Het haventhema is een klassieker. Net zoals naakten en bloemstillevens.’’

In december is het boek Part of Rotterdam verschenen, een retrospectief over het werk van de Rotterdamse havenschilder Sasja Hagens.

Haar oeuvre is een ode aan de stad en haven van Rotterdam en levert een kleurrijk boek op waarin de Maas aan de basis staat van bijna elk werk. Waarin schepen komen en gaan, tankers worden schoongespoten, terwijl in het centrum bouwplaatsen transformeren tot statige lanen. Met het boek geeft Hagens inzicht in haar perspectief, proces en werkwijze.
Hagens (1973) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met haar opvallende kleurgebruik en sterke composities weet ze al snel een eigen interpretatie te geven aan het klassieke thema van het maritieme leven.
Werk van Hagens is te vinden in kunstcollecties van het stadhuis Rotterdam, MTR Hongkong, ABN AMRO Bank en Damen Shipyards. Haar schilderijen zijn toegevoegd aan de Canon van De Beste Maritieme havenschilderijen van de afgelopen zeshonderd jaar. Haar werk Saipem 7000 is nu te zien als onderdeel van de tentoonstelling Maritieme Meesterwerken/Maritime Masterpieces van het Boijmans Museum en Maritiem Museum Rotterdam, die nog tot september 2022 te zien in het Maritiem Museum Rotterdam.