• Volwaardig langeafstandsjacht net onder 500 GT
• Exterieurontwerp van Clifford Denn, interieur van Reymond Langton
• Vijf gastensuites voor tien gasten
• Vijfde tewaterlating voor Heesen in 2021

Bron: Netherlands Maritime Technology

Heesen heeft op 17 december op de werf in Oss de tewaterlating gevierd van YN 19650 Project Aura.

Ondanks de uitdagingen die deze pandemie met zich meebrengt, bleef Heesen op schema met de bouw van het jacht. Een prestatie die mogelijk is gemaakt door de veerkracht en toewijding van alle medewerkers, een betrouwbare toeleveringsketen, en sterk organisatietalent.

Arthur Brouwer, CEO van Heesen, licht toe: “2021 was een zeer opwindend jaar voor onze werf. Niet alleen dankzij de vele verkoopsuccessen, die ons nog jaren werk bezorgen, maar ook dankzij de mijlpalen die we hebben bereikt in de bouw van onze jachten. Vandaag vieren we de technische tewaterlating van dit prachtige 50 meter jacht, Project Aura, het vijfde jacht dat we dit jaar te water laten.”

Eigenaarsvertegenwoordiger, kapitein Billy Lockhart: “De tewaterlating is historisch gezien altijd de belangrijkste mijlpaal in de scheepvaart geweest, al vanaf het eerste moment dat mensen konden zeilen. Als kersverse crew van Aura voelen wij diezelfde trots en opwinding bij deze belangrijke stap in de bouw van dit nieuwe jacht. We vinden het fantastisch om deze reis samen met Heesen en haar geweldige mensen te mogen ondernemen. We kijken uit naar de voltooiing van het jacht en de reizen en ervaringen die we samen nog voor de boeg hebben.”

Voor de vloeiende lijnen van dit 50 meter lange volwaardig langeafstandsjacht liet Clifford Denn zich inspireren door het design van klassieke auto’s. De robuuste stalen rondspantromp maakt haar uitermate geschikt voor lange overtochten en biedt maximaal comfort in alle zeecondities. Twee MTU 8V4000 M63-motoren geven het jacht een topsnelheid van 15 knopen en een bereik van 3.800 zeemijlen bij een kruissnelheid van 13 knopen.

De eigenaren en hun team werken nauw samen met Reymond Langton om het interieur op hun persoonlijke smaak en gezinsleven af te stemmen. Project Aura is geschikt voor tien gasten die in vijf luxueuze gastensuites verblijven; de eigenaarssuite bevindt zich aan de voorzijde op het hoofddek en de overige gastensuites op het benedendek.

YN 19650 Project Aura blijft op de werf in Oss voor de commissioning van haar systemen, waarna ze koers zal zetten naar Hellevoetsluis voor intensieve proefvaarten op de Noordzee. De levering staat gepland voor eind april.