De Britse onafhankelijke oliemaatschappij Premier Oil heeft op het Britse Continentaal Plat een jack-up booreiland actief. Deze Valaris JU-123 (voorheen Ensco 123) wordt sinds juli 2019 bevoorraad door de VOS Patience van Vroon Offshore Services uit Den Helder. Het schip heeft vooralsnog tot het vierde kwartaal van 2019 een vaste ligplaats in Aberdeen, waar de rig wordt bevoorraad.

Jan van de Nes

Premier Oil werkt in de zuidelijke Noordzee aan de ontwikkeling van het Tolmount-veld, waarvan het eerste gas in het vierde kwartaal van 2020 wordt verwacht. De ontwikkeling van dit veld omvat vier productieputten, verbonden aan een klein faciliteitenplatform. Er komt een nieuwe pijpleiding voor de export van gas naar de Britse kust en er worden aanpassingen gedaan aan een bestaande gasontvangstterminal in de kustplaats Easington.
Premier Oil verwacht dat het reservoir kan worden uitgebreid met Tolmount East. Een proefboring heeft aangetoond dat daar voldoende gas aanwezig is voor succesvolle exploratie. Bij voortgaande succesboringen wordt Tolmount East gekoppeld aan Tolmount om ervoor te zorgen dat de nieuwe infrastructuur op volle capaciteit kan blijven werken.

Vroon
Vroon Offshore Services exploiteert een aantal bevoorradingsschepen, voornamelijk vanuit Den Helder. De VOS Patience behoort tot een reeks van zes PX121-type platform-supply-schepen, die voor Vroon gebouwd zijn op de COSCO Guangdong Shipyard in China. Het ontwerp van deze schepen
zorgt voor soepeler scheepsbewegingen, optimale brandstofefficiëntie en maximaal comfort aan boord.
Premier Oil – in 1934 opgericht als de Caribbean Oil Company – is een grote speler in de olie- en gaswereld met belangen in Indonesië, Vietnam, Pakistan, Afrika en Mexico, naast de activiteiten op de Noordzee voor de Britse gasvoorziening.