Amsterdam – Pon Holdings maakt bekend dat zij voornemens is het meerderheidsbelang van Parcom Capital in RH Marine Group over te nemen. RH Marine Group wordt met deze transactie volledig eigendom van Pon Holdings. De voorgenomen overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en relevante medezeggenschapsorganen. Betrokken partijen streven ernaar om de overname voor eind januari 2020 af te ronden.

RH Marine Group is een holding die bestaat uit drie gerenommeerde bedrijven: Radio Holland Group (Rotterdam), VBH (Amsterdam) en Aerius Marine (Hamburg). Met ieder een eigen expertisegebied en portfolio van technische oplossingen zijn de bedrijven actief in een breed scala aan maritieme (sub-)segmenten en bedienen zij klanten over de hele wereld. Radio Holland Group (570 medewerkers) levert en onderhoudt navigatie- en communicatieapparatuur en maritieme elektronica aan boord van diverse typen schepen en heeft met 70 locaties een wereldwijd servicenetwerk. VBH (150 medewerkers) is een vooraanstaande leverancier van unieke, high end audiovisuele producten, connectiviteit, beveiligingsproducten en services aan boord van superjachten en heeft vestigingen in Frankrijk, USA en Duitsland. Aerius Marine (200 medewerkers) ontwerpt en levert HVAC (heating, ventilation & air conditioning) en refrigeration & fire detection oplossingen aan boord van cruiseschepen, marineschepen en megajachten met vestigingen in UK, Duitsland, Frankrijk, India en Australië. Pon Holdings en Parcom Capital werden in augustus 2015 gezamenlijk aandeelhouder van RH Marine Group, het voormalige Imtech Marine. Pon Holdings en Parcom Capital zijn nu overeengekomen dat Pon Holdings 100% aandeelhouder wordt. Pon Holdings is actief in de maritieme markt, met de verkoop en service van onder meer Caterpillar motoren en generatoren. Daarnaast heeft Pon Holdings met Bakker Sliedrecht en RH Marine BV in de afgelopen jaren veel internationale expertise opgebouwd in de maritieme en offshore sector. De activiteiten van RH Marine Group passen daar goed bij. Na de overname zullen Radio Holland Group, VBH en Aerius Marine zelfstandig opereren binnen Pon Holdings. Nadere financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Over Pon Holdings Pon – een van Nederlands grootste familiebedrijven en tevens de grootste mobiliteitsgroep van Nederland – is een toonaangevend internationaal bedrijf met bijna 14.000 medewerkers, actief in 38 landen. Het levert hoogwaardige producten en oplossingen, ontwikkelt en produceert fietsen en heeft engineering oplossingen in diverse marktsegmenten. Pon opereert in een groot aantal markten – van personen- en bedrijfswagens en fietsen tot wegenbouw- en grondverzetmachines, generatoren en totaaloplossingen voor de scheepvaartindustrie.