Verhoef EMC is overgenomen door de Stokvis Group, moederbedrijf van ADS van STIGT. Dit elektrotechnische bedrijf is gevestigd in Sliedrecht en viel voorheen onder de Bakker Groep (o.a Bakker Sliedrecht) van Pon. Verhoef EMC zal mede worden aangestuurd vanuit ADS van STIGT maar blijft wel zelfstandig opereren.

Dave Plug, directeur bij ADS van STIGT vertelt over de reden van de overname: “Op dit moment zien we in de markt dat de interesse voor hybride en elektrische voortstuwing serieus begint te worden en dat al onze klanten bezig zijn met verduurzaming. Niet alleen voor ons, maar voor alle leveranciers die onderdeel zijn in de power train aan boord, is het erg belangrijk om hierin mee te groeien en te kunnen voorzien in de klantwens. Op deze manier is de interesse ontstaan vanuit ADS van STIGT naar uitbreiding van het pakket dat wij aan boord willen leveren. Wij zijn blij dat we ons op deze manier kunnen versterken en dat we vanuit ADS van STIGT, Verhoef EMC en de andere bedrijven binnen de Stokvis Group onze klanten meer waarden kunnen bieden.”

Afgelopen week zijn de contracten ondertekend en is de overname officieel gemaakt. Edwin Naaktgeboren zal per 1 juli aangesteld worden als General Manager.