DRECHTTANKCLEANING en MAIN Cleaning gaan samen verder onder vlag van DUTCH WASTE als DUTCH WASTE Collectors & Cleaning. Met deze samenvoeging wordt een belangrijke stap gezet op het gebied van maritieme cleaning, industriële cleaning en het inzamelen van afvalstoffen binnen DUTCH WASTE.

Na het ontstaan van DUTCH WASTE Collectors eind 2016, met de aankoop van de duwboot en tankduwbak (DUWACO 1 en DUWACO 2) is niet stilgezeten. Een half jaar na de aankoop van beide vaartuigen, in april 2017, werd een meerderheidsbelang in DRECHTTANKCLEANING verworven. Aansluitend is eind 2018 een samenwerking gezocht met branchegenoot MAIN Cleaning. Door het verkrijgen van het 100% belang in DRECHTTANKCLEANING, begin 2020, is de eerste stap voor deze fusie gezet.

Met de ervaring van beide organisaties worden de krachten nu gebundeld en hierdoor is er een goede vertegenwoordiging op het land met de vacuümauto’s en op het water met de milieuboten. “Nu willen we een eenheid uitdragen naar buiten, en ook intern brengt dit veel voordelen met zich mee. Hierdoor kunnen we efficiënter werken en onze dienstverlenging verder optimaliseren. Bovendien staan we altijd open voor nieuwe uitdagingen en eventuele uitbreidingen”, aldus de directie van DUTCH WASTE Klaas de Roode en Ed de Jong.

Een fusie brengt organisatorisch veel wijzigingen met zich mee. Uiteraard kon een rebranding van het wagenpark en de vloot milieuboten niet uitblijven. Daarnaast is het voltallig personeel in het nieuw gestoken.

Hoewel er na ruim 30 jaar een eind komt aan de gevestigde naam DRECHTTANKCLEANING en de naam MAIN Cleaning, blijft de kennis en knowhow beschikbaar. De uitvalsbasis blijft gevestigd in de Julianahaven, waar vanuit ze de relaties makkelijk kunnen bereiken over water. Het kantoor is tegenwoordig aan de Jacobus Lipsweg 110 te Dordrecht, niet ver van de vloot, dit is tevens de thuishaven van de vacuümauto’s.

Om dit alles goed in te leiden en de nieuwe huisstijl plus uitstraling van DUTCH WASTE kracht bij te zetten wordt op 1 augustus om 12:34 het nieuwe logo en de website onthuld. “De tijd 12:34 is bewust gekozen omdat deze cijfers 1234 symbool staan voor de stappen die je in het leven moet zetten om iets te bereiken! En dat succes niet van de ene op de andere dag komt, maar je moet geduld hebben en stap voor stap doorgaan. We zijn trots op wat we in een korte tijd hebben bereikt en kijken uit naar wat nog komen gaat”, aldus De Jong.

Wat De Roode hierover kan zeggen: “ORANGE is the new yellow and blue.”

Over ons

DUTCH WASTE Collectors & Cleaning vindt haar oorsprong in 1988 en beschikt over 9 schepen, 7 vacuümauto’s en 25 collega’s. Met ons materieel en collega’s zijn wij door heel Nederland actief zijn op het gebied van maritieme cleaning, industriële cleaning en het inzamelen van afvalstoffen. Voor calamiteiten kunt u ook 24/7 bij ons terecht!

Door het samenvoegen van de activiteiten met een nieuwe huisstijl en uitstraling wil DUTCH WASTE haar verdere groeiambities te toon spreiden.

Bezoek: www.dutchwaste.com