De Jong Havenvereniging is weer op zoek naar naar hét aanstormend haventalent van 2022. Iemand die kansen ziet, plannen maakt en uitvoert, een visionair en een echte doorzetter. Het Jong Haventalent wordt ieder jaar gekozen en is voor één jaar het visitekaartje van jong mensen de Rotterdamse haven en stad. Als klankbord en spreekbuis inspireert en verbindt de houder van deze titel Young Professionals met een passie voor de haven en de maritieme sector. Ben jij of ken jij de volgende?

Een frisse wind door de haven
Het Jong Haventalent heeft ieder jaar een missie, want de Rotterdamse haven staat voor vele uitdagingen. De energietransitie, kennis uitstroom en cyber security om er maar een aantal te noemen. Voor deze uitdagingen moeten creatieve en passende oplossingen gevonden worden. Het jong haventalent krijgt niet alleen de kans om zijn of haar visie uit te dragen, maar ook om te leren van alle verschillende hoeken en disciplines van de haven. Organiseer bijvoorbeeld een event om mensen samen te brengen, ga langs bij leiders uit de haven voor een podcast serie en vaar een dag mee met de havenautoriteit. Om dit voor elkaar te krijgen heeft het Jong Haventalent toegang tot een, door havenbedrijven samengesteld, fonds waardoor nog meer slagkracht te behalen is.

Doelstelling 2021
Jan van Dinther heeft als huidig Jong Haventalent de afgelopen periode energietransitie zichtbaar gemaakt onder het jonge publiek. Door onder anderen het hosten en bijwonen van digitale events. Daarnaast is hij op dit moment bezig met een eigen podcast serie over energietransitie:

Bekijk de video

Jan wilde laten zien wat energietransitie écht is en om brutaliteit van jongeren wat meer volume te geven. Want, zo zegt hij zelf: “Ik wilde jonge mensen uitdagen om iets brutaler te worden en hun stem te laten horen. Het is goed als je een idee hebt en dat gewoon tegen je baas of leidinggevende durft te zeggen!”

Samen toekomstbestendig
De titel Jong Haventalent is een initiatief van Jong Havenvereniging en wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. De toekenning van de titel gebeurt door een jury, waarin eerdere Jong Haventalenten en Havenmannen / vrouwen van het jaar zitten. De jury let op het profiel, de kennis van de haven en de motivatie van de kandidaten. De uitreiking vindt plaats tijdens de Dag van de Haven op dinsdag 14 december. Ben je jonger dan 35 jaar, heb je kennis van de haven en spreekt deze titel jou aan? Of ken je iemand die uitstekend binnen deze rol past? Vul het inschrijfformulier in voor 12 november op:

www.havenverenigingrotterdam.nl/jonghaventalent