COLUMN

Debby Tinnemans

Mede-eigenaar Tinnemans
Floating Solutions Maasbracht

Op stoom

Geen dag is hetzelfde. Planning is een mooi ideaal, maar niet altijd realistisch. Als dienstverlenend bedrijf zijn we erop gericht om een helpende hand te bieden waar nodig en waar het kan. Dat is af en toe schakelen en vragen om improvisatie.
Op de een of andere manier is het de laatste maanden flink raak met onder andere schades door aanvaringen of broodnodige reparaties, welke groter uitvallen dan in eerste instantie gedacht. Dat is ons werk, daar gaan we voor. Met bewondering sta ik dan ook ’s avonds laat nog te kijken naar de ploeg die een tandje bijzet om alles op tijd klaar te hebben.
Met een grote koplamp op wordt een vrachtschip in het dok nog schoongespoten, zodat het de volgende morgen schoon klaar ligt ter inspectie. Ook wordt er nog vlijtig geslepen aan een kopschade, welke voor een kleine staalreparatie kwam, maar waar uiteindelijk hele platen staal vervangen dienden te worden. De volgende schepen liggen namelijk al met smart te wachten op hun dokbeurt. Ook in de snijhal wordt vlijtig doorgewerkt om een collega werf te voorzien van de met spoed bestelde materialen, zodat ook elders in het land het werk kan doorgaan. Enorm trots op ons team!
In de avonduren worden ook onze jongens geregeld ingezet, natuurlijk na het meisje, het sporten en na het huiswerk, want dat is allemaal stukken belangrijker… Waar vaderlief het heerlijk vindt om kimmen te knippen en te plooien, staat de jeugd hier toch wat anders in. Maar uiteindelijk gaan ze na wat morren toch mee de werkplaats in. Uiteindelijk komt het spul moe maar voldaan binnen, ervan overtuigd dat zij het later wel eens stuk kunnen anders gaan regelen. Op zich heel positief, een nieuwe generatie, een nieuwe visie, daar staan wij in ieder geval voor open!